יום פרודוקטיבי ואפקטיבי זה יום שהספקתי לפחות 90% מהמשימות שתכננתי לעצמי, עם השנים סיגלתי לעצמי שיטות ודרכים לנהל את סדר היום בצורה כזו שבסופו הוא יהיה יום מוצלח
1. לתכנן
תכננו את סדר היום מראש. בכל יום אני עורך רשימה של כל הפגישות וכל המשימות ומצמיד ליד כל שורה כמה זמן זה אמור לקחת לי ובסוף הפגישה \ משימה מסמך בעמודה נוספת כמה זמן זה לקחת לי בפועל. באמצעות המנגנון הזה אני משפר את יכולת הערכת הזמנים שלי.
2. זמן לבלתי צפויים
השאירו זמן לבלתי צפויים – היום שלנו דינאמי, על מנת לא להיות מופתע מהבלתי צפוי פשוט מתכנן זמן של בין 10%-15% לטובת אותו בלתי צפוי.
3. לא להישאב להיות עבד למיילים
להגדיר שנים שלושה פרקי זמן מסויימים למענה על מיילים. אני מקדיש בד”כ חצי שעה בבוקר על מנת לראות שאין מייל חשוב שממתין לי, בצהריים אחרי ארוחת הצהריים ולקראת סוף היום.
4. לסגור פגישות עם עצמי
לסגור זמן ביומן לטובת משימות שדורשות מחשבה עמוקה- הרבה מהמשימות שלי מצריכות מחשבה עמוקה, אם זה בכתיבת אפיונים פונקציונאליים או בתכנון אסטרטגיה או כל משימה אחרת שמצריכה יותר מ-10 דקות טיפול. על מנת להיות מוכן לטיפול במשימה סוגר סלוטים ביומן לטובת אותה משימה.
5. כיבוי כל הנוטיפיקציות
אחד הנושאים שגילית שמפריעים לי במהלך יום העבודה הוא הסחות דעת של האפליקציות השונות בטלפון. פשוט כיביתי אותן. אני לא נותן להן להפריע לי. זה לא אומר שאני לא צורך תוכן של חדשות כלכלה ועוד.. זה פשוט אומר שאני צורך את התוכן הזה בזמן שמתאים לי
6. זמן למשפחה
אחד העקרונות שמנחים אותי הוא להיות איש משפחה שרואה את הילדים שלו לפני שהם הולכים לישון. לכן אני מתכוונן כך שאני מסיים את יום העבודה בסביבות 17:30 לכל המאוחר מגיע הביתה ונמצא עם המשפחה שלי. לאחר סיום ארוחת הערב, המקלחות של הילדים וההשכבה לישון אם נדרש לעשות השלמות אז פותח את הלפטופ לעוד שעה- שעתיים ומסיים את מה שאני צריך.